dimecres, 15 de juliol del 2020

401. Tears of the giraffe, d'Alexander McCall Smith

Segona part de The Nº1 Ladies' Detective Agency de l'autor mig africà i mig escocès Alexander McCall Smith que ens explica la nova vida de Precious Ramotswe, feliçment compromesa amb un home íntegre i bo de nom Mr. J. L. B. Matekoni. La primera decisió de la nova parella és òbvia, "on ens instal·lem?". No cal gaire debat entre ells per concloure que el nou habitatge de la detectiu a Zebra Drive serà el lloc escollit. Tota una declaració d'intencions que demostra des de bon començament que serà ella la qui tallarà el bacallà de la família. Estem davant d'un matrimoni que trenca els motlles de la tradició africana i que sembla que l'autor vol posar de model. La feina no apreta al despatx de la detectiu, fins que un bon dia arriba un cas extraordinari. Una dona blanca d'origen nord-americà presenta el seu cas: el seu fill va desaparèixer deu anys enrere, un noi "amb cor africà". Mentre tant la novel·la ens va mostrant també les bones virtuts i la categoria humana de qui ha de convertir-se en marit de la detectiu, en J.L.B. Matekoni.
Mma Ramotswe és un personatge absolutament entranyable. En tot moment actua amb la bondat de cor més sincera, ja sigui en l'àmbit familiar com en el laboral. Serveixi d'exemple dues situacions d'aquest segon títol de la sèrie:
- La secretària de l'agència s'il·lusiona amb un augment de categoria laboral i la Precious, per motivar-la i donar-li opcions a la seva vida, es menja l'orgull inicial i li ho permet. 
- El futur marit s'enreda i hostatja a casa seva dos infants d'un orfenat que visita sovint per a fer reparacions a la furgoneta que tenen. Els adopta sense consultar-ho amb la seva futura muller i tem que ella reaccioni abandonant-lo. Realment el que fa ella és reafirmar el seu compromís amb ell en senyal d'admiració.
Una sèrie de llibres realment extraordinària que t'enganxen per la senzillesa, la intel·ligència i sobretot per la dolçor emocional que s'escapa per tot arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada