dimecres, 16 de gener del 2019

233. Vols fer el favor d'apujar-te els pantalons?, de Jordi Folck

La meva relació amb en Jordi Folck és una mica especial. Resulta que durant un trimestre vaig estar llegint, comentant i treballant el llibre La guerra dels xiclets amb els meus alumnes de cinquè de Primària de Taller de Llengua, amb l'opció, finalment aconseguida, de conèixer l'autor i passar una estona amb ell a la mateixa escola. Dic aconseguida, però ho va ser relativament, perquè en Jordi Folck va venir a Dominiques, va ser genial, els i les alumnes van gaudir al màxim, però jo estava en una altra classe el dia de la xerrada i em vaig quedar amb les ganes de conèixer l'autor. Coses que passen.
Després vaig llegir el seu conte dels Assasins del Camp i em va encantar. Anàvem bé, doncs!
Resultat d'imatges de Vols fer el favor d'apujar-te els pantalons?Finalment, en el meu objectiu de llegir els 15 autors del recull mencionat, he llegit Vols fer el favor d'apujar-te els pantalons?, ja que La guerra dels xiclets és més aviat per a un públic infantil (de fet, tampoc m'hi veia rellegint això dels xiclets). Llegir una novel·la juvenil també em feia certa gràcia (mola bastant i rejoveneix l'esperit) i em vaig posar les piles. Penso que en Folck és prou llest per parlar l'idioma de l'adolescent i s'aventura a escriure una història que pot despertar fàcilment l'interès del jove lector. Aquesta és una novel·la fresca, actual (en el moment de la seva edició) i que comprèn perfectament la mentalitat d'un jove. La moda de portar els pantalons una mica baixats, de manera que es distingeixin calces o calçotets va estar en vigor durant un temps. Després van ser les gorres, els pentinats mig rapats, pantalons trencats, etc... qualsevol nou tret identitari que crea cada generació i que xoca directament amb la mentalitat dels pares de les criatures.
En Folck ha escrit una novel·la divertida, simpàtica i amb prou arguments per a fer reflexionar pares, mares, filles i fills. Tot s'hi val en el món de les modes? Són simples provocacions? Són alguna cosa més que una peculiar peça de roba malgirbada? 
Tot plegat una bona proposta que em va fer riure, pensar i passar una bona estona. D'això es tractava!
Assassins del Camp 5 (falten 10)

1 comentari:

  1. Moltíssimes gràcies per la teva recomanació. Doncs convideu-me un altre dia a l'escola i vindré amb gust. Abraçada gegantina!

    ResponElimina