divendres, 12 de juny del 2020

390. Lleugera sang, de Xavier Zambrano

Lleugera sang - Llibres del DelicteLleugera sang de Xavier Zambrano és un llibre molt ben escrit. L'argument gira entorn la recerca d'una jove aristòcrata que desapareix de la ciutat de Barcelona deixant un peculiar rastre. L'investigador privat que s'encarrega de trobar-la ho fa del tot desesperat, perquè el fet de localitzar-la significa salvar la vida del seu germà bessó. Explicat així sembla que l'argument no tingui ni cap ni peus, però tot té un significat i un sentit. Em salto els detalls, encara que aquest és més o menys el concepte general de la novel·la. La recerca el portarà al sud de França, a Cap d'Agde, on el detectiu coneixerà un veritable submón de diversió i perversions eròtiques. Sembla ser que la noia perduda és una amant de les emocions fortetes i certament una mica extremes. 
Escrita en primera persona a partir del protagonista detectiu, la novel·la relata el procés de recerca i localització de la jove, encara que no queda gaire clar el motiu. Al no saber-ho, em perdia una mica en la monotonia, ja que una persecució sense objectiu tampoc et porta al límit del misteri. Cal trobar la noia perquè t'amenacen el germà, això és tot. Cert que al final descobreixes l'entrellat, però pel camí m'ensopia una mica. 
En definitiva, he conegut un altre autor que no havia llegit mai i sumo un exemplar més d'aquesta magnífica col·lecció que és Llibres del Delicte. Acabo content i celebrant haver clos aquest llibre en escassos dos dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada