dimarts, 30 de juny del 2020

395. The No. 1 Ladies' Detective Agency, d'Alexander McCall Smith

The No.1 Ladies' Detective Agency d'Alexander McCall Smith és un dels llibres mítics de la meva biblioteca. El vaig comprar a Anglaterra fa una pila d'anys i em va servir per començar la saga de la simpàtica investigadora privada Mma Precious Rammotse.
Ambientada en una actual Botswana, la detectiu es dedica a resoldre casos sorprenents i amb cert misteri dels seus convilatans. Per tal de fer-ho, la perspicaç africana ha de recórrer al seu enginy i capacitat personal, sent capaç de trobar qualsevol detall que l'ajudi a treure l'entrellat dels misteris. Durant la narració es va coneixent el dia a dia de la protagonista i descobrim força aspectes de la seva personalitat, passat familiar i vida quotidiana. Es tracta d'una lectura dolcíssima, atractiva en grau màxim i molt agradable.
Els casos es van succeint de forma relaxada a poc a poc, com si fossin petites historietes amb el referent de la detectiu. Es reivindica clarament la figura de la dona africana, exemple de supervivència i  element indispensable pel desenvolupament de la societat. El marc físic i geogràfic també és força atractiu, on el desert del Kalahari marca la frontera de l'Àfrica entranyable de Botswana amb la resta del continent. L'autor homenatja aquest petit país, el seu, demostrant que malgrat la seva joventut democràtica, es tracta d'un país valent i amb coratge per a desenvolupar-se amb èxit, no només econòmicament, sinó també socialment.
En definitiva, una lectura magnífica que seguirà durant tot l'estiu, ja que tinc fins a 11 títols d'aquesta sèrie. Em va molt bé per practicar l'anglès i agafar un hàbit de lectura en aquesta llengua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada